ART ALCHEMY USTVARJALNICA V CELJU /IDEALNA ZA ZAČETNICE/


 

Ženske smo po naravi izjemno ustvarjalna bitja, vendar zase in za svoje izražanje na žalost vse premalokrat najdemo čas. Velikokrat pred svoje potrebe postavljamo potrebe drugih, ob tem pa pozabljamo na preprosto dejstvo, da moramo najprej napolniti svoje baterije, če želimo biti vesele in sijoče in to tudi deliti.

Vabim vas, da se mi pridružite v Art Alchemy ustvarjalnici, kjer se bomo povezovale in skupaj ustvarjale v krogu sproščene ustvarjalne energije. Podarite si nekaj popoldnevov le zase in si v prijetnem druženju ustvarite oblačila po svojih željah, merah in potrebah, zraven pa se naučite še šiviljskih spretnosti.

 


 
 

 

Kaj se bomo na tečaju naučili in kaj pridobili?

-pridobite nove kreacije po vaših željah in merah (obleko, pajkice, pulover, nove modne dodatke…)

-znanje šivanja tkanin in pletenin

-izdelave preprostih krojev

-zabavno druženja z drugimi enako mislečimi ženskami

-spoznali bomo, da ni potrebno, da se učimo zamudnega ter zapletenega postopka krojenja - potrebujemo le osnovni kroj, ki ga lahko predelamo na nešteto možnih načinov

-vse kar izdelamo na tečaju, pa so unikatni, edinstveni kosi prilagojeni meram in okusu vsakega tečajnika

-spoznavanje različnih tekstilnih materialov in barvnih zakonitosti

-končno boste same sebi podarile čas za izražanje svoje ustvarjalnosti

-velika prednost tečaja je, da ga vodi modna oblikovalka, ki vas ne bo le usmerjala pri sproščanju svoje kreativnosti in spoznavala s tekstilnim ustvarjanjem, ampak vam tudi svetovala glede krojev in barv, ki so najbolj primerne za vas. Vsekakor vam bo z veseljem pomagala pri vseh mogočih modnih dilemah.

Na voljo bo:

-ves material, ki ga potrebujemo pri ustvarjanju (razen blaga)

-delo na profesionalnih šivalnih strojih

-vsa oblačila in modne dodatke, ki jih ustvarimo na tečaju, na koncu seveda odnesemo domov. (pomislite, kakšna je cena že samo oblačil in dodatkov!)

-na voljo je sadje in sok

-strokovno vodstvo pod mentorstvom modne oblikovalke Janje Videc, magistrice akademske oblikovalke tekstilij in oblačil.

-ekskuzivni popusti pri nakupu šivalnih strojev v trgovini Liupka in drugi popusti pri nakupu tekstilnih materialov

 
 
 
 

Kaj bomo na delavnici počeli?

1. srečanje

Profesionalno se bomo izmerile in izdelale svoj osnovni kroj ter se naučile, kako ga lahko uporabimo tudi doma. Iz samo enega kroja, z minimalnimi predelavami, lahko pridemo do cele palete novih oblačil.

2. srečanje

Seznanile se bomo z različnimi tipi šivalnih strojev, skrojile obleko po svojih merah, ki je idealna za našo postavo ter pričele s šivanjem. Še pred drugim terminom se bomo skupaj dobile v trgovini Gloripops, kjer vam bom pomagala pri izbiri barv in materialov, ki vam najbolj pristojijo.

3. srečanje

Nadaljujemo s šivanjem obleke.

4. srečanje

V vsaki skupini se ustvari drugačna dinamika, odvisno pa je tudi od zahtevnosti modela, ki si ga izberemo. Nekatere boste zaključevale s svojo prvo kreacijo, spet druge pa boste pričenjale z novim kosom oblačila. Ravno tako nam na koncu ostane kroj. Glede na letni čas predlagam izdelavo prehodnih plaščev ali jopic, ker pa je skupina majhna, se vedno lahko prilagajamo in vsaka izdela točno tisto, kar sama želi.

5. srečanje

Šivamo, krojimo, ustvarjamoooo in se imamo fino. :).

6.srečanje

Morda lahko predelamo tudi kakšen star kos oblačila, ki bo na ta način ponovno zaživel, sicer pa imamo v rokavu še cel kup zanimivih idej. Odvisno od želja vsake posameznice.

 

Prijava

Za prijavo na delavnico nas lahko kontaktiraš preko telefona ali e-maila. Odgovorili ti bomo na vsa morebitna vprašanja.

Janja Videc, vodja tečajev

janja@artalchemy.si

040 136 131

Kakšna je investicija?

Investicija v 6. tedenski program znaša 129 eur.

Kje bo tečaj potekal?

Delavnica bo potekala v prostorih Liupke, na Gosposki 23 v Celju. Vabljeni v našo družbo!

Pričetek tečaja:

Petek, 2. 2. 2018 od 16:30 do 20:15 (tečaj bo potekal vsak petek ob istem času, le 9.2. nam odpade in se zamakne za 1 teden)

Kdo te bo vodil skozi delavnico?

Janja Videc

magistrica akademska oblikovalka tekstilij in oblačil


Sam Janja Videc, magistrica akademska oblikovalka tekstilij in oblačil. S pedagoškim delom na področju kreativnosti se ukvarjam že 8 let, delam s posamezniki različnih starostnih skupin. V tem času sem izoblikovala lasten pristop k poučevanju, ki temelji na manjših skupinah ter individualnem pristopu skozi sproščeno komunikacijo, saj verjamem da je slednje predpogoj za kreativno odpiranje. S ponosom lahko povem, da so moji tečajniki na sprejemnih izpitih do sedaj dosegli 100 % uspeh.

Vtisi naših tečajnikov

 • Lara
  Sporočam da sm opravila sprejemne izpite s 14,5 točkami. Hvala za vse Janja, čeprav sem bila na oblikovni, dvomim, da bi opravila sprejemne brez tvoje pomoči, s takšnim rezultatom.
  Lara
  NTF priprave
 • Andrej
  Običajno se ne mešam v zadeve mojih otrok – saj veste – da je vsem vse prav. :) Moram pa Vam povedati, da moja hčerka Anamarie – Zelo zelo rada hodi na vaš tečaj, ter več kot očitno ste fajn učiteljica. Tega sem sam zelo vesel. Veliko uspeha Vam tudi v prihodnje, ter Lepa Hvala za izkazano pozornost in trud.
  Andrej
  Modna šola
 • L.
  "Pozdravljeni, prav lepo se vam zahvaljujem, da ste Zalo prejšni teden tako navdušili z svojim tečajem, prijetnim značajem, potrpežljivostjo in še bi lahko naštevala. Zalina izjava je bila, da že dolgo časa ni nikjer tako zelo uživala in da ne ve kam so šle vsak dan 4 ure. Vsak dan je do podrobnosti razložila kaj ste počeli in kako je vse zanimivo. Izredno je tudi ponosna na svoja dva izdelka in seveda smo tudi mi navdušeni nad njenima izdelkoma in novim konjičkom. Želim vam še veliko uspehov in le tako naprej in po Zalinem navdušenju vem, da ste na pravi poti."
  L.
  Poletna modna šola
 • Vesna
  "Janja je ena super prijazna oseba, ki svoj čas, energijo in znanje deli brez zadržkov. Čeprav smo bile na tečaju vse bolj ali manj začetnice, smo vse udeleženke uspele izdelati vsaj en kos (uporabnega) oblačila. Super je, ker je skupina majhna in se zato ustvari zelo prijetno vzdušje. Osebno lahko rečem, da sem sem se veliko naučila in hkrati zelo uživala v ustvarjanju skupaj z Janjo in drugimi udeleženkami tečaja. Toplo priporočam!"
  Vesna
  Ustvarjalnica v Celju
 • Barbara
  "Z željo, da bi nekoč sama ustvarila kakšen kos oblačila, sem se prijavila na Janjijo 6-tedensko delavnico. Že sam opis delavnice me je prepričal, napisano in razloženo je bilo tako, da sem vedela, da bo to dobra naložla in nisem se zmotila. Kljub temu, da sem čista začetnica, da sem si želela narediti poletno oblekico, izbrala zahtevno blago,
  sem po 6 tednih imela svojo kreakcijo oblečeno, kar pa brez Janjinega znanja, pomoči ter motiviranja ne bi bilo izvedljivo ;-) Punce smo se imele "fajn", in če bo priložnost, delavnico sigurno ponovim."
  Barbara
  Ustvarjalnica v Celju
 • Anamarie /14 let/
  "Zelo mi je bilo všeč, kako smo si lahko sami izmišljali in ustvarili kar je nam všeč, delali z dobrimi stroji in podobno. Rada sem prihajala sem, ker mi je bilo zmeraj zanimivo, splača se prijaviti zato ker je res poučno in ustvarjalno ❤️"
  Anamarie /14 let/
  Modna šola
 • Hana
  "Tečaj je presegel vsa moja pričakovanja. V prijetnem studiu v majhni skupini sem res lahko odnesla veliko znanja in dobila ogromno izkušenj v zelo kratkem času. Z Janjino pomočjo in vodstvom sem s tečajem pridobila samozavest pri svojem ustvarjanju in tako zelo napredovala. Priporočam vsakemu, ki si želi delati v prijetnem vzdušju, pridobiti veliko znanja pri vsaki uri in hkrati dobiti malo več samozavesti pri ustvarjanju."
  Hana
  Priprave na NTF
 • Natalija
  "Res je bilo šest prijetnih ustvarjalnih tednov. Kar pogrešala bom ta naša druženja. Super je, ker smo bile majhna skupinica in si imela dovolj časa, da si se vsaki posebej posvetila. Tvoje znanje in nasveti so neprecenljivi zame kot začetnico, poleg tega pa velika spodbuda za naprej .Hvala ti, želim ti veliko dobrih kreacij in kolekcij še naprej, čim več tako uspešnih tečajev in pa da se spomladi spet vidimo v nadaljevalnem tečaju."
  Natalija
  Ustvarjalnica v Celju
 • Julija
  "To ni bil navaden šiviljski tečaj, ampak prava ustvarjalna delavnica. Kljub temu, da že nekaj let šivam, sem se naučila mnogo novega, predvsem kar se tiče krojenja, prav tako pa tudi drobnih šiviljskih trikov, ki se jih sama ne bi spomnila. Dobila sem mnogo novih idej in znanja kako spremeniti kroj na lastne mere in po svojih idejah, tako da v bodoče ne bom več vedno uporabljala samo kroje iz Burd. Na tečaju sem dobila tudi nov zagon in še večjo željo po šivanju. Prav tako pa je potrebno povedati, da je bilo vzdušje na delavnicah enkratno. V sproščenem duhu ustvarjanja smo stkale prava prijateljstva."
  Julija
  Ustvarjalnica v Celju
 • Tatjana
  "Dekleti neizmerno uživata. Navdušila ju je Urša - je rekla: Janja je zakon!!! Največja potrditev je to, da sta me prosili, če bi se vašega tečaja lahko udeležili tudi naslednje leto. Oba z možem zelo uživava v ustvarjanju, kar se je očitno preneslo na hčeri. Veliko jima da tudi ples. Talent je potrebno razvijati in take delavnice so več kot dobrodošle."
  Tatjana
  mamica udeleženk Poletne modne šole
 • Jan
  "Mislim, da so bili tečaji zelo dobro izpeljani. Zelo mi je bilo všeč da si bila tako sproščena, prijazna in prilagodljiva. Mene si naučila veliko novih stvari, saj sam prej nisem risal. Všeč mi je bilo, da si nam povedala tudi stvari, ki niso bile del tečaja kot to, kako je bilo ko si bila na študijski izmenjavi ter nam pokazala svojo modno kolekcijo in pa da si nam vsakič ponudila čaj."
  Jan
  priprave na NTF
 • Ula
  "Celoten program je odlično zastavljen, saj smo predelali zelo pomembne stvari, za katere verjamem, da nam bodo prišle prav v bodoče. Tudi, če ne bi imela posebej zastavljenega cilja, bi se tečaja udeležila, saj je name res pustil pečat. Skozi lastne kreacije sem se odprla in z velikim veseljem ustvarjala, kar mi daje zagon za vnaprej. Na tečaju mi je bilo všeč tudi zelo sproščeno in umirjeno vzdušje, z glasbo, ki spodbuja kreativnost in našo mentorico Janjo, ki nas je vzpodbujala vedno s skodelico črnega čaja v roki.:) Na koncu lahko rečem, da sem od tečaja odnesla več kot bi od kateregakoli drugega tečaja pričakovala, se naučila novih stvari, si razširila obzorja, dobivala ideje in nove informacije, zato brez oklevanja ta tečaj priporočam prav vsem kreativcem."
  Ula
  priprave na NTF
 • Maša
  »Četrtkova jutra pri Janji je težko opisati. Čas se je zame dobesedno ustavil. Skrbi in težave so ostale izven "mehurčka", ki ga je Janja vedno uspela vzpostaviti okoli mene. Janjin oseben pristop in prepričanje, da se risanja da naučiti, je meni dalo kreativno samozavest in svobodo. Janja, mi je brez pretiravanja, odprla novo paleto moje domišljije, estetike, kreative, svobode.«
  Maša
  na sprejemne izpitu za NTF-ju je dosegla vse točke
 • Eva
  »Moram reči, da sem s sprejemci precej zadovoljna, mislim, da sem res dobro izpeljala vse naloge in sem skozi – predvsem pri slikanju in modni skici – razmišljala o vseh nasvetih ki si jih nam dala, in moram reči, da so bili res v veliko pomoč, tako da ti še enkrat hvala – res imaš super tečaj!«
  Eva
  priprave na NTF
 • Tasja
  »Tečaj risanja in oblikovanja je presegel vsa moja pričakovanja. Potekal je v veselem vzdušju, ob skodelici čaja, tako da sem ustvarjala sproščeno in brez zadržkov. Poleg učenja tehnike risanja, nas je Janja vzpodbujala tudi pri samem razvoju kreativnosti. S svojim bogatim znanjem mi je razširila obzorje na področju tekstilnega oblikovanja in mode nasploh. «
  Tasja
  priprave na NTF

040 136 131

Janja Videc, vodja tečajev janja@artalchemy.si