DVODNEVNA POČITNIŠKA USTVARJALNA DELAVNICA ZA MLADOSTNIKE

Za starše, ki želijo svoje mladostnike kreativno spodbuditi, vendar jim za to primanjkuje časa.


Razvoj kreativnosti

Že veste, na kakšen način boste zaposlili svoje najmlajše med prihajajočimi počitnicami? V prav posebno veselje mi je ustvarjati z mlajšo starostno skupino, polno razposajene mladostniške energije, ki pa je za starše včasih lahko naporna, sploh danes, ko smo večino časa zaposleni.

Včasih je mladostnike najlaže zaposliti z računalniki, telefoni, igricami, televizijo in podobno, vendar je ravno v te času zanje ključno, da razvijajo lastno kreativnost in ustvarjajo z rokami, saj na ta način gradijo nove povezave v možganih, ki se v določeni fazi razvoja izoblikujejo za vse življenje. Ravno tako se zmožnost kreativnega razmišljanja in usmerjena k iskanju rešitve na določen problem, aplicira na vsa področja v življenju.

V ta namen sem oblikovala dvodnevno počitniško delavnico, kjer bomo energijo usmerili v kreativno ustvarjanje s tekstilnimi materiali, starši pa si lahko medtem brez skrbi vzamete čas zase.


Termin

Četrtek v Celju:

Delavnica bo potekala v četrtek, 28. aprila od 8.30 do 15.30 ure!

Petek v Ljubljani:

Delavnica bo potekala v petek, 29. aprila od 8.30 do 15.30 ure!

Število udeležencev: maksimalno 8

Starostna skupina: od 8 do 16 let (nič nimamo proti, če se nam pridruži tudi kakšen ustvarjalnosti željan starš)

Cena: 45 eur

Prijava

Za prijavo na dvodnevno počitniško ustvarjalno delavnico nas lahko kontaktiraš preko telefona ali e-maila. Odgovorili ti bomo na vsa morebitna vprašanja v povezavi z delavnico.

Janja Videc, vodja tečajev

janja@artalchemy.si

040 136 131


Kaj bomo na delavnici počeli?

naučili se bomo izdelati puloverček ali majico za prihajajoče pomladno obdobje po lastnih željah,

najprej bomo dali domišljiji prosto pot in narisali svojo kolekcijo puloverčkov ali majic,

s pomočjo oblikovalke bomo izdelali kroj in ga narisali na blago,

oblačilo se bomo naučili tudi sami sešiti!

vmes bomo izdelali še kakšen zanimiv in praktičen kos nakita po lastnih željah.

Kaj se bomo naučili/pridobili?

na koncu boste domov odnesli novo oblačilo, ki ste ga čisto sami ustvarili! Zagotovo ga ga boste z veseljem nosili, saj nihče drug ne bo imel enakega unikatnega izdelka kot vi, poleg tega nam je tisto, kar sami z pozornostjo ustvarimo še toliko bolj pri srcu,

naučili se bomo na kakšen način in iz česa so izdelana naša oblačila,

pridobili bomo praktična znanja za vse življenje: Osnove šivanja na overlock šivalni stroj, osnove ilustracije, izdelava kroja, ustvarjanje kolekcije.

Čisto vse materiale, vključno z blagom dobite pri nas, poskrbeli pa bomo tudi za čaj in kakšen zdrav prigrizek!

Kdo vodi počitniško delavnico?

Janja Videc

magistrica akademska oblikovalka tekstilij in oblačil


Sam Janja Videc, magistrica akademska oblikovalka tekstilij in oblačil. S pedagoškim delom na področju kreativnosti se ukvarjam že 8 let, delam s posamezniki različnih starostnih skupin. V tem času sem izoblikovala lasten pristop k poučevanju, ki temelji na manjših skupinah ter individualnem pristopu skozi sproščeno komunikacijo, saj verjamem da je slednje predpogoj za kreativno odpiranje. S ponosom lahko povem, da so moji tečajniki na sprejemnih izpitih do sedaj dosegli 100 % uspeh.

Vtisi naših tečajnikov

 • Lara
  Sporočam da sm opravila sprejemne izpite s 14,5 točkami. Hvala za vse Janja, čeprav sem bila na oblikovni, dvomim, da bi opravila sprejemne brez tvoje pomoči, s takšnim rezultatom.
  Lara
  NTF priprave
 • Andrej
  Običajno se ne mešam v zadeve mojih otrok – saj veste – da je vsem vse prav. :) Moram pa Vam povedati, da moja hčerka Anamarie – Zelo zelo rada hodi na vaš tečaj, ter več kot očitno ste fajn učiteljica. Tega sem sam zelo vesel. Veliko uspeha Vam tudi v prihodnje, ter Lepa Hvala za izkazano pozornost in trud.
  Andrej
  Modna šola
 • L.
  "Pozdravljeni, prav lepo se vam zahvaljujem, da ste Zalo prejšni teden tako navdušili z svojim tečajem, prijetnim značajem, potrpežljivostjo in še bi lahko naštevala. Zalina izjava je bila, da že dolgo časa ni nikjer tako zelo uživala in da ne ve kam so šle vsak dan 4 ure. Vsak dan je do podrobnosti razložila kaj ste počeli in kako je vse zanimivo. Izredno je tudi ponosna na svoja dva izdelka in seveda smo tudi mi navdušeni nad njenima izdelkoma in novim konjičkom. Želim vam še veliko uspehov in le tako naprej in po Zalinem navdušenju vem, da ste na pravi poti."
  L.
  Poletna modna šola
 • Vesna
  "Janja je ena super prijazna oseba, ki svoj čas, energijo in znanje deli brez zadržkov. Čeprav smo bile na tečaju vse bolj ali manj začetnice, smo vse udeleženke uspele izdelati vsaj en kos (uporabnega) oblačila. Super je, ker je skupina majhna in se zato ustvari zelo prijetno vzdušje. Osebno lahko rečem, da sem sem se veliko naučila in hkrati zelo uživala v ustvarjanju skupaj z Janjo in drugimi udeleženkami tečaja. Toplo priporočam!"
  Vesna
  Ustvarjalnica v Celju
 • Barbara
  "Z željo, da bi nekoč sama ustvarila kakšen kos oblačila, sem se prijavila na Janjijo 6-tedensko delavnico. Že sam opis delavnice me je prepričal, napisano in razloženo je bilo tako, da sem vedela, da bo to dobra naložla in nisem se zmotila. Kljub temu, da sem čista začetnica, da sem si želela narediti poletno oblekico, izbrala zahtevno blago,
  sem po 6 tednih imela svojo kreakcijo oblečeno, kar pa brez Janjinega znanja, pomoči ter motiviranja ne bi bilo izvedljivo ;-) Punce smo se imele "fajn", in če bo priložnost, delavnico sigurno ponovim."
  Barbara
  Ustvarjalnica v Celju
 • Anamarie /14 let/
  "Zelo mi je bilo všeč, kako smo si lahko sami izmišljali in ustvarili kar je nam všeč, delali z dobrimi stroji in podobno. Rada sem prihajala sem, ker mi je bilo zmeraj zanimivo, splača se prijaviti zato ker je res poučno in ustvarjalno ❤️"
  Anamarie /14 let/
  Modna šola
 • Hana
  "Tečaj je presegel vsa moja pričakovanja. V prijetnem studiu v majhni skupini sem res lahko odnesla veliko znanja in dobila ogromno izkušenj v zelo kratkem času. Z Janjino pomočjo in vodstvom sem s tečajem pridobila samozavest pri svojem ustvarjanju in tako zelo napredovala. Priporočam vsakemu, ki si želi delati v prijetnem vzdušju, pridobiti veliko znanja pri vsaki uri in hkrati dobiti malo več samozavesti pri ustvarjanju."
  Hana
  Priprave na NTF
 • Natalija
  "Res je bilo šest prijetnih ustvarjalnih tednov. Kar pogrešala bom ta naša druženja. Super je, ker smo bile majhna skupinica in si imela dovolj časa, da si se vsaki posebej posvetila. Tvoje znanje in nasveti so neprecenljivi zame kot začetnico, poleg tega pa velika spodbuda za naprej .Hvala ti, želim ti veliko dobrih kreacij in kolekcij še naprej, čim več tako uspešnih tečajev in pa da se spomladi spet vidimo v nadaljevalnem tečaju."
  Natalija
  Ustvarjalnica v Celju
 • Julija
  "To ni bil navaden šiviljski tečaj, ampak prava ustvarjalna delavnica. Kljub temu, da že nekaj let šivam, sem se naučila mnogo novega, predvsem kar se tiče krojenja, prav tako pa tudi drobnih šiviljskih trikov, ki se jih sama ne bi spomnila. Dobila sem mnogo novih idej in znanja kako spremeniti kroj na lastne mere in po svojih idejah, tako da v bodoče ne bom več vedno uporabljala samo kroje iz Burd. Na tečaju sem dobila tudi nov zagon in še večjo željo po šivanju. Prav tako pa je potrebno povedati, da je bilo vzdušje na delavnicah enkratno. V sproščenem duhu ustvarjanja smo stkale prava prijateljstva."
  Julija
  Ustvarjalnica v Celju
 • Tatjana
  "Dekleti neizmerno uživata. Navdušila ju je Urša - je rekla: Janja je zakon!!! Največja potrditev je to, da sta me prosili, če bi se vašega tečaja lahko udeležili tudi naslednje leto. Oba z možem zelo uživava v ustvarjanju, kar se je očitno preneslo na hčeri. Veliko jima da tudi ples. Talent je potrebno razvijati in take delavnice so več kot dobrodošle."
  Tatjana
  mamica udeleženk Poletne modne šole
 • Jan
  "Mislim, da so bili tečaji zelo dobro izpeljani. Zelo mi je bilo všeč da si bila tako sproščena, prijazna in prilagodljiva. Mene si naučila veliko novih stvari, saj sam prej nisem risal. Všeč mi je bilo, da si nam povedala tudi stvari, ki niso bile del tečaja kot to, kako je bilo ko si bila na študijski izmenjavi ter nam pokazala svojo modno kolekcijo in pa da si nam vsakič ponudila čaj."
  Jan
  priprave na NTF
 • Ula
  "Celoten program je odlično zastavljen, saj smo predelali zelo pomembne stvari, za katere verjamem, da nam bodo prišle prav v bodoče. Tudi, če ne bi imela posebej zastavljenega cilja, bi se tečaja udeležila, saj je name res pustil pečat. Skozi lastne kreacije sem se odprla in z velikim veseljem ustvarjala, kar mi daje zagon za vnaprej. Na tečaju mi je bilo všeč tudi zelo sproščeno in umirjeno vzdušje, z glasbo, ki spodbuja kreativnost in našo mentorico Janjo, ki nas je vzpodbujala vedno s skodelico črnega čaja v roki.:) Na koncu lahko rečem, da sem od tečaja odnesla več kot bi od kateregakoli drugega tečaja pričakovala, se naučila novih stvari, si razširila obzorja, dobivala ideje in nove informacije, zato brez oklevanja ta tečaj priporočam prav vsem kreativcem."
  Ula
  priprave na NTF
 • Maša
  »Četrtkova jutra pri Janji je težko opisati. Čas se je zame dobesedno ustavil. Skrbi in težave so ostale izven "mehurčka", ki ga je Janja vedno uspela vzpostaviti okoli mene. Janjin oseben pristop in prepričanje, da se risanja da naučiti, je meni dalo kreativno samozavest in svobodo. Janja, mi je brez pretiravanja, odprla novo paleto moje domišljije, estetike, kreative, svobode.«
  Maša
  na sprejemne izpitu za NTF-ju je dosegla vse točke
 • Eva
  »Moram reči, da sem s sprejemci precej zadovoljna, mislim, da sem res dobro izpeljala vse naloge in sem skozi – predvsem pri slikanju in modni skici – razmišljala o vseh nasvetih ki si jih nam dala, in moram reči, da so bili res v veliko pomoč, tako da ti še enkrat hvala – res imaš super tečaj!«
  Eva
  priprave na NTF
 • Tasja
  »Tečaj risanja in oblikovanja je presegel vsa moja pričakovanja. Potekal je v veselem vzdušju, ob skodelici čaja, tako da sem ustvarjala sproščeno in brez zadržkov. Poleg učenja tehnike risanja, nas je Janja vzpodbujala tudi pri samem razvoju kreativnosti. S svojim bogatim znanjem mi je razširila obzorje na področju tekstilnega oblikovanja in mode nasploh. «
  Tasja
  priprave na NTF

040 136 131

Janja Videc, vodja tečajev janja@artalchemy.si

Termin in prijava

Investicija za udeležbo na delavnici znaša 45 EUR, v kar je vključeno:

 

Termin:

Celje: četrtek 28.4. od 8.30 do 15.30

Ljubljana: petek 29.4. od 8.30 do 15.30

Vabljeni v našo družbo!

 • šivanje na profesionalnih šivanih strojih in ves šiviljski ter risarski material
 • bogata izbira različnih tekstilnih materialov
 • strokovno pedagoško vodstvo
 • lastna kreacija in modni dodatek ki ga na koncu odnesete domov
 

Kje poteka delavnica?

Naša delavnica bo potekala v prostorih Liupke na Gosposki 4 v Celju in v prostorih Liupke na Rojčevi 18 v Ljubljani.

Prijava na tečaj:

040 136 131

Janja Videc, vodja tečajev janja@artalchemy.si

Poznaš še koga, ki bi ga zanimalo kreativno ustvarjanje? Deli povezavo do te strani!