MODNA ŠOLA ART ALCHEMY


 

Tečaj Modne šole se je izoblikoval na željo staršev in navdušenih tečajnic, ki so se udeležile poletne Modne šole in si zaželele, da bi skupaj ustvarjali tudi med letom.

Kljub temu, da gre za nadaljevalni tečaj, se nam lahko pridružijo tudi začetniki, saj delujemo v okviru manjših skupin, kar pomeni, da se lahko vsaki tečajnici individualno posvetim in se prilagajam glede na njene želje in potrebe.

Tečaj je še posebej zanimiv za mlade punce, ki se rade lepo oblačijo in ki jih pritegne modno ustvarjanje, idealen pa je tudi za vse, ki se nameravajo vpisati na oblikovno šolo.

 


 
 


 

Kaj se bomo na tečaju naučili in kaj pridobili?

Skozi sproščeno vzdušje, vendar kljub temu zelo poglobljeno, se bomo postopoma vse bolj seznanjali z modnim oblikovanjem in šivanjem. Večino časa bomo praktično ustvarjali, vmes pa si bomo vzeli tudi nekaj trenutkov za teoretično spoznavanje sveta oblikovanja in mode. Izvedeli bomo na primer, kaj je razlika med Ready-towear in Haute couture kolekcijami, kaj se z modo dogaja v Sloveniji in po svetu, kako izgleda delo modnega oblikovalca (pokazala bom, kako sama ustvarjam svoje kolekcije - od začetka do konca) in kako smo lahko bolj ekološko usmerjeni pri oblačenju..

Lotili se bomo tudi kakšnega kompleksnejšega izdelka, kot so recimo hlače iz tkanine, ali kakšnega drugega kosa, glede na željo skupine. Po korakih bomo spoznali, kako nastanejo oblačila in modni dodatki, od začetne skice pa vse do šivanja končnega modela. Posvetili se bomo tudi risanju kolekcije kot pravi profesionalci, se naučili čisto sami narisati modno ilustracijo in izdelati preprost kroj, podrobneje se bomo spoznali s tekstilnimi materiali, se naučili različnih tehnik šivanja, predvsem pa bomo sprostil svojo kreativnost.

Zagotovo se bomo naučili veliko novega, veliko bomo ustvarjali z rokami, hkrati pa se bomo družili v sproščenem okolju in si naredili res poseben in zanimiv pričetek vikenda. Modra se kdaj odpravimo tudi na kakšno modno ali tekstilno razstavo, če bo sovpadala z našim terminom.

Vsak tečajnik ob vpisu prejme delovni zvezek, kamor bomo vsak predmet, ki ga bomo ustvarili, najprej skrbno narisali, priložili koščke materiala, iz katerega bo izdelek narejen in dodali svoje mere ter kroj.

V delovnem zvezku se najdejo tudi postopki za samostojno risanje modne figure in veliko praktičnih nasvetov in idej za ustvarjanje. Vse izdelke, ki jih bomo na koncu seveda odnesli domov, bomo s pomočjo modne oblikovalke narisali in sešili čisto sami. Izdelki, ki jih ustvarimo na Art Alchemy tečajih, so izdelani do te mere, da jih lahko normalno strojno peremo in nosimo še dolgo časa. Ker smo jih izdelali sami po svojih merah in ker so takšni kosi zares unikatni in samo naši jih imamo posledično seveda še raje!

.

 

 

Program vključuje:

- Ves material, ki ga potrebujemo pri ustvarjanju (tekstilni materiali, modni dodatki, različna pisala in listi, pribor za krojenje in šivanje, pripomočki za izdelavo nakita)

- Šivanje na profesionalnih šivalnih strojih

- Vaš otrok bo imel možnost ustvarjanja tudi z ekološkega bombaža z najvišjim znakom kakovosti GOTS, na voljo ga imamo v treh osnovnih barvah

- Vsa oblačila in modne dodatke, ki jih ustvarimo, na koncu odnesemo domov (pomislite, kakšna je cena že samo oblačil in dodatkov)

- Pridobljeno znanje šivanja na šivalni stroj, ročnega šivanja, izdelave preprostega kroja, risanja modne skice in izdelave nakita

- Spoznavanje različnih tekstilnih materialov, spoznavanje barvnih zakonitosti in razvoj kreativnega razmišljanja, ustvarjanje lastne kolekcije

- Na voljo bo sadje, sok in čaj

- Strokovno vodstvo pod mentorstvom modne oblikovalke Janje Videc, magistrice akademske oblikovalke tekstilij in oblačil.

- različne ugodnosti in popuste v trgovinah s tekstilnimi materiali in šiviljskimi pripomočki

- avtorski delovni zvezek za ustvarjanje s praktičnimi nasveti in idejami (kako lahko sami narišemo modno figuro, kaj je tehnična skica, triki pri šivanju.. )

 
 
 
 

Pričetek tečaja

17. oktober 2020

sobota od 9:00 do 13:00. ure

 

Prijava

Ime in priimek starša (obvezno)

Ime in priimek otroka (obvezno)

Starost otroka (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Telefon

Opombe

Ob prijavi vam bomo odgovorili na vsa morebitna vprašanja.

Janja Videc, vodja tečajev

videc.janja@gmail.com

040 136 131

Kakšna je investicija?

Investicija v 48 urni program znaša 298 eur. (12 terminov po 4 polne ure) Za udeležence preteklih terminov Modne šole priznamo 10 % popust.

Maksimalno število tečajnikov: 8 (zaradi kvalitete izvedbe in možnosti individualne obravnave vsakega posebej).

Za varnost je poskrbljeno, prostore redno razkužujemo, hkrati pa so dovolj prostorni (dve učilnici) za vzdrževanje varnostne razdalje.

Starostna skupina

Vabljeni vsi osnovnošolci in srednješolci.

Kje poteka tečaj?

Poletna modna šola poteka na Tacenski cesti 123 v Ljubljani.

Kdo te bo vodil skozi delavnico?

Janja Videc

magistrica akademska oblikovalka tekstilij in oblačil


Sam Janja Videc, magistrica akademska oblikovalka tekstilij in oblačil. S pedagoškim delom na področju kreativnosti se ukvarjam že 8 let, delam s posamezniki različnih starostnih skupin. V tem času sem izoblikovala lasten pristop k poučevanju, ki temelji na manjših skupinah ter individualnem pristopu skozi sproščeno komunikacijo, saj verjamem da je slednje predpogoj za kreativno odpiranje. S ponosom lahko povem, da so moji tečajniki na sprejemnih izpitih do sedaj dosegli 100 % uspeh.

Vtisi naših tečajnikov

 • Lara
  Sporočam da sm opravila sprejemne izpite s 14,5 točkami. Hvala za vse Janja, čeprav sem bila na oblikovni, dvomim, da bi opravila sprejemne brez tvoje pomoči, s takšnim rezultatom.
  Lara
  NTF priprave
 • Andrej
  Običajno se ne mešam v zadeve mojih otrok – saj veste – da je vsem vse prav. :) Moram pa Vam povedati, da moja hčerka Anamarie – Zelo zelo rada hodi na vaš tečaj, ter več kot očitno ste fajn učiteljica. Tega sem sam zelo vesel. Veliko uspeha Vam tudi v prihodnje, ter Lepa Hvala za izkazano pozornost in trud.
  Andrej
  Modna šola
 • L.
  "Pozdravljeni, prav lepo se vam zahvaljujem, da ste Zalo prejšni teden tako navdušili z svojim tečajem, prijetnim značajem, potrpežljivostjo in še bi lahko naštevala. Zalina izjava je bila, da že dolgo časa ni nikjer tako zelo uživala in da ne ve kam so šle vsak dan 4 ure. Vsak dan je do podrobnosti razložila kaj ste počeli in kako je vse zanimivo. Izredno je tudi ponosna na svoja dva izdelka in seveda smo tudi mi navdušeni nad njenima izdelkoma in novim konjičkom. Želim vam še veliko uspehov in le tako naprej in po Zalinem navdušenju vem, da ste na pravi poti."
  L.
  Poletna modna šola
 • Vesna
  "Janja je ena super prijazna oseba, ki svoj čas, energijo in znanje deli brez zadržkov. Čeprav smo bile na tečaju vse bolj ali manj začetnice, smo vse udeleženke uspele izdelati vsaj en kos (uporabnega) oblačila. Super je, ker je skupina majhna in se zato ustvari zelo prijetno vzdušje. Osebno lahko rečem, da sem sem se veliko naučila in hkrati zelo uživala v ustvarjanju skupaj z Janjo in drugimi udeleženkami tečaja. Toplo priporočam!"
  Vesna
  Ustvarjalnica v Celju
 • Barbara
  "Z željo, da bi nekoč sama ustvarila kakšen kos oblačila, sem se prijavila na Janjijo 6-tedensko delavnico. Že sam opis delavnice me je prepričal, napisano in razloženo je bilo tako, da sem vedela, da bo to dobra naložla in nisem se zmotila. Kljub temu, da sem čista začetnica, da sem si želela narediti poletno oblekico, izbrala zahtevno blago,
  sem po 6 tednih imela svojo kreakcijo oblečeno, kar pa brez Janjinega znanja, pomoči ter motiviranja ne bi bilo izvedljivo ;-) Punce smo se imele "fajn", in če bo priložnost, delavnico sigurno ponovim."
  Barbara
  Ustvarjalnica v Celju
 • Anamarie /14 let/
  "Zelo mi je bilo všeč, kako smo si lahko sami izmišljali in ustvarili kar je nam všeč, delali z dobrimi stroji in podobno. Rada sem prihajala sem, ker mi je bilo zmeraj zanimivo, splača se prijaviti zato ker je res poučno in ustvarjalno ❤️"
  Anamarie /14 let/
  Modna šola
 • Hana
  "Tečaj je presegel vsa moja pričakovanja. V prijetnem studiu v majhni skupini sem res lahko odnesla veliko znanja in dobila ogromno izkušenj v zelo kratkem času. Z Janjino pomočjo in vodstvom sem s tečajem pridobila samozavest pri svojem ustvarjanju in tako zelo napredovala. Priporočam vsakemu, ki si želi delati v prijetnem vzdušju, pridobiti veliko znanja pri vsaki uri in hkrati dobiti malo več samozavesti pri ustvarjanju."
  Hana
  Priprave na NTF
 • Natalija
  "Res je bilo šest prijetnih ustvarjalnih tednov. Kar pogrešala bom ta naša druženja. Super je, ker smo bile majhna skupinica in si imela dovolj časa, da si se vsaki posebej posvetila. Tvoje znanje in nasveti so neprecenljivi zame kot začetnico, poleg tega pa velika spodbuda za naprej .Hvala ti, želim ti veliko dobrih kreacij in kolekcij še naprej, čim več tako uspešnih tečajev in pa da se spomladi spet vidimo v nadaljevalnem tečaju."
  Natalija
  Ustvarjalnica v Celju
 • Julija
  "To ni bil navaden šiviljski tečaj, ampak prava ustvarjalna delavnica. Kljub temu, da že nekaj let šivam, sem se naučila mnogo novega, predvsem kar se tiče krojenja, prav tako pa tudi drobnih šiviljskih trikov, ki se jih sama ne bi spomnila. Dobila sem mnogo novih idej in znanja kako spremeniti kroj na lastne mere in po svojih idejah, tako da v bodoče ne bom več vedno uporabljala samo kroje iz Burd. Na tečaju sem dobila tudi nov zagon in še večjo željo po šivanju. Prav tako pa je potrebno povedati, da je bilo vzdušje na delavnicah enkratno. V sproščenem duhu ustvarjanja smo stkale prava prijateljstva."
  Julija
  Ustvarjalnica v Celju
 • Tatjana
  "Dekleti neizmerno uživata. Navdušila ju je Urša - je rekla: Janja je zakon!!! Največja potrditev je to, da sta me prosili, če bi se vašega tečaja lahko udeležili tudi naslednje leto. Oba z možem zelo uživava v ustvarjanju, kar se je očitno preneslo na hčeri. Veliko jima da tudi ples. Talent je potrebno razvijati in take delavnice so več kot dobrodošle."
  Tatjana
  mamica udeleženk Poletne modne šole
 • Jan
  "Mislim, da so bili tečaji zelo dobro izpeljani. Zelo mi je bilo všeč da si bila tako sproščena, prijazna in prilagodljiva. Mene si naučila veliko novih stvari, saj sam prej nisem risal. Všeč mi je bilo, da si nam povedala tudi stvari, ki niso bile del tečaja kot to, kako je bilo ko si bila na študijski izmenjavi ter nam pokazala svojo modno kolekcijo in pa da si nam vsakič ponudila čaj."
  Jan
  priprave na NTF
 • Ula
  "Celoten program je odlično zastavljen, saj smo predelali zelo pomembne stvari, za katere verjamem, da nam bodo prišle prav v bodoče. Tudi, če ne bi imela posebej zastavljenega cilja, bi se tečaja udeležila, saj je name res pustil pečat. Skozi lastne kreacije sem se odprla in z velikim veseljem ustvarjala, kar mi daje zagon za vnaprej. Na tečaju mi je bilo všeč tudi zelo sproščeno in umirjeno vzdušje, z glasbo, ki spodbuja kreativnost in našo mentorico Janjo, ki nas je vzpodbujala vedno s skodelico črnega čaja v roki.:) Na koncu lahko rečem, da sem od tečaja odnesla več kot bi od kateregakoli drugega tečaja pričakovala, se naučila novih stvari, si razširila obzorja, dobivala ideje in nove informacije, zato brez oklevanja ta tečaj priporočam prav vsem kreativcem."
  Ula
  priprave na NTF
 • Maša
  »Četrtkova jutra pri Janji je težko opisati. Čas se je zame dobesedno ustavil. Skrbi in težave so ostale izven "mehurčka", ki ga je Janja vedno uspela vzpostaviti okoli mene. Janjin oseben pristop in prepričanje, da se risanja da naučiti, je meni dalo kreativno samozavest in svobodo. Janja, mi je brez pretiravanja, odprla novo paleto moje domišljije, estetike, kreative, svobode.«
  Maša
  na sprejemne izpitu za NTF-ju je dosegla vse točke
 • Eva
  »Moram reči, da sem s sprejemci precej zadovoljna, mislim, da sem res dobro izpeljala vse naloge in sem skozi – predvsem pri slikanju in modni skici – razmišljala o vseh nasvetih ki si jih nam dala, in moram reči, da so bili res v veliko pomoč, tako da ti še enkrat hvala – res imaš super tečaj!«
  Eva
  priprave na NTF
 • Tasja
  »Tečaj risanja in oblikovanja je presegel vsa moja pričakovanja. Potekal je v veselem vzdušju, ob skodelici čaja, tako da sem ustvarjala sproščeno in brez zadržkov. Poleg učenja tehnike risanja, nas je Janja vzpodbujala tudi pri samem razvoju kreativnosti. S svojim bogatim znanjem mi je razširila obzorje na področju tekstilnega oblikovanja in mode nasploh. «
  Tasja
  priprave na NTF

040 136 131

Janja Videc, vodja tečajev janja@artalchemy.si