POLETNA MODNA ŠOLA ZA MLADOSTNIKE


 

Želiš počitnice preživeti ustvarjalno? Na naši delavnici: Poletna modna šola za mladostnike se boš naučil/a veliko novega, domov pa prinesel/a čisto svoj modni kos!

 


 
 

 

Kaj se bomo naučili na tečaju: Poletna modna šola?

Po korakih bomo spoznali, kako nastane oblačilo in modni dodatek, od začetne skice pa vse do šivanja končnega modela. Pri tem se bomo naučili risanja kolekcije in izdelave preprostega kroja, spoznali se bomo s tekstilnimi materiali, naučili osnov šivanja na dva različna stroja – stroj za tkanine in stroj za pletenine (overlock), naučili tehnik, ki jih uporabljamo pri izdelavi modnih dodatkov, predvsem pa bomo sprostil svojo kreativnost.

Na koncu bomo izdelke, ki smo jih ustvarili sami, odnesli domov. Tako bomo vse, kar smo sami izdelali še toliko raje tudi nosili.

Investicija v celotedenski program znaša 149 eur in vključuje:

- Ves material, ki ga potrebujemo pri ustvarjanju (pester izbor tekstilnih materialov, različna pisala in listi, pribor za krojenje in šivanje, pripomočki za izdelavo nakita)

- Delo na profesionalnih šivalnih strojih

- Vaš otrok bo imel možnost ustvarjanja tudi z ekološkega bombaža z najvišjim znakom kakovosti GOTS

- Kos oblačila in modni dodatki, ki jih vaš otrok na koncu odnese domov (pomislite, kakšna je cena že samo oblačil in dodatkov)

- Pridobljeno znanje iz osnov šivanja na šivalni stroj, ročnega šivanja, izdelave preprostega kroja, risanja modne skice in izdelave nakita

- Spoznavanje različnih tekstilnih materialov, spoznavanje barvnih zakonitosti in razvoj kreativnega razmišljanja, ustvarjanje lastne kolekcije

- Na voljo bodo prigrizki, sadje in sok

- Strokovno vodstvo pod mentorstvom modne oblikovalke Janje Videc, magistrice akademske oblikovalke tekstilij in oblačil.

 
 
 
 

Kaj bomo na delavnici počeli?

1. dan

Pogovarjali se bomo o tem, kako naša oblačila v resnici nastanejo in iz česa so narejena, nato pa se bomo še sami prelevili v modne oblikovalce in narisali svojo kolekcijo oblačil in izdelali modni kolaž. Spoznali bomo različne tekstilne materiale in se seznanili s šivalnimi stroji za tkanine in za pletenine (overlock), se jih naučili pravilno napeljati in poskusili s šivanjem.

2. dan

Dan za krojenje. Izbrali bomo kos iz kolekcije, ki ga bomo na koncu tudi zašili in zanj določili primeren material. Naučili se bomo pravilno izmeriti. Pri izdelavi kroja nam bo pomagala oblikovalka, k svoje kroj pa nato sami narišemo na blago in izrežemo. Ko zaključimo gre zares – pričnemo s šivanjem svoje kreacije.

3. dan

Dan za šivanje oblekic, majčk, pajkic… glede na lastne želje. V vmesnem času je vedno na voljo cel kup materialov, s katerimi lahko tisti »ta hitri« ustvarijo še kakšen hiter dodatek zase.

4. dan

Morda bomo morali dokončati še kakšen kos oblačila, sicer pa je četrtek namenjen izdelavi torbice ali nahrbtnička, za katerega čisto sami naredimo kroj in ga na koncu okrasimo s perlicami, bleščicami, rožami, čipko…

5. dan

Izdelujemo nakit po želji, vse od brošk, obročev za lase, zapestnic in ogrlic, na koncu pa priredimo čisto pravo modno fotografiranje in modno revijo.

 

Prijava

Vsi termini so žal že zasedeni.

Za prijavo na delavnico nas lahko kontaktiraš preko telefona ali e-maila. Odgovorili ti bomo na vsa morebitna vprašanja.

Janja Videc, vodja tečajev

janja@artalchemy.si

040 136 131

Termini

 

Vsi termini so žal že polni!

1. TERMIN 1.7. – 5.7. 2019 od 10. do 14. ure

2. TERMIN 8.7. – 12.7. 2019 od 10. do 14. ure

3. TERMIN 15.7. – 19.7.2019 od 10. do 14. ure

4. TERMIN 19.8. – 23.8.2019 od 10. do 14. ure

Investicija v celotedenski program znaša 149 eur. Za skupno prijavo dveh ali večih tečajnikov in za prijavo udeležencev Letne Modne šole priznamo 10 % popust.

Starostna skupina

Vabljeni vsi osnovnošolci in srednješolci.

Kje poteka delavnica?

Poletna modna šola poteka v prostorih Liupke na Rojčevi 18 v Ljubljani.

V trgovini Liupka v neposredni bližini boste našli vse pripomočke za šivanje in krojenje. Ob nakupu šivalnega stroja se obrnite nanje, saj imajo zares najkvalitetnejše izdelke, poleg tega vam bodo tudi prijazno svetovali. Tudi sami na svojih tečajih šivamo na Liupkinih šivalnih strojih in smo vsekakor več kot zadovoljni!

Kdo te bo vodil skozi delavnico?

Janja Videc

magistrica akademska oblikovalka tekstilij in oblačil


Sam Janja Videc, magistrica akademska oblikovalka tekstilij in oblačil. S pedagoškim delom na področju kreativnosti se ukvarjam že 8 let, delam s posamezniki različnih starostnih skupin. V tem času sem izoblikovala lasten pristop k poučevanju, ki temelji na manjših skupinah ter individualnem pristopu skozi sproščeno komunikacijo, saj verjamem da je slednje predpogoj za kreativno odpiranje.

Vtisi naših tečajnikov

 • Lara
  Sporočam da sm opravila sprejemne izpite s 14,5 točkami. Hvala za vse Janja, čeprav sem bila na oblikovni, dvomim, da bi opravila sprejemne brez tvoje pomoči, s takšnim rezultatom.
  Lara
  NTF priprave
 • Andrej
  Običajno se ne mešam v zadeve mojih otrok – saj veste – da je vsem vse prav. :) Moram pa Vam povedati, da moja hčerka Anamarie – Zelo zelo rada hodi na vaš tečaj, ter več kot očitno ste fajn učiteljica. Tega sem sam zelo vesel. Veliko uspeha Vam tudi v prihodnje, ter Lepa Hvala za izkazano pozornost in trud.
  Andrej
  Modna šola
 • L.
  "Pozdravljeni, prav lepo se vam zahvaljujem, da ste Zalo prejšni teden tako navdušili z svojim tečajem, prijetnim značajem, potrpežljivostjo in še bi lahko naštevala. Zalina izjava je bila, da že dolgo časa ni nikjer tako zelo uživala in da ne ve kam so šle vsak dan 4 ure. Vsak dan je do podrobnosti razložila kaj ste počeli in kako je vse zanimivo. Izredno je tudi ponosna na svoja dva izdelka in seveda smo tudi mi navdušeni nad njenima izdelkoma in novim konjičkom. Želim vam še veliko uspehov in le tako naprej in po Zalinem navdušenju vem, da ste na pravi poti."
  L.
  Poletna modna šola
 • Vesna
  "Janja je ena super prijazna oseba, ki svoj čas, energijo in znanje deli brez zadržkov. Čeprav smo bile na tečaju vse bolj ali manj začetnice, smo vse udeleženke uspele izdelati vsaj en kos (uporabnega) oblačila. Super je, ker je skupina majhna in se zato ustvari zelo prijetno vzdušje. Osebno lahko rečem, da sem sem se veliko naučila in hkrati zelo uživala v ustvarjanju skupaj z Janjo in drugimi udeleženkami tečaja. Toplo priporočam!"
  Vesna
  Ustvarjalnica v Celju
 • Barbara
  "Z željo, da bi nekoč sama ustvarila kakšen kos oblačila, sem se prijavila na Janjijo 6-tedensko delavnico. Že sam opis delavnice me je prepričal, napisano in razloženo je bilo tako, da sem vedela, da bo to dobra naložla in nisem se zmotila. Kljub temu, da sem čista začetnica, da sem si želela narediti poletno oblekico, izbrala zahtevno blago,
  sem po 6 tednih imela svojo kreakcijo oblečeno, kar pa brez Janjinega znanja, pomoči ter motiviranja ne bi bilo izvedljivo ;-) Punce smo se imele "fajn", in če bo priložnost, delavnico sigurno ponovim."
  Barbara
  Ustvarjalnica v Celju
 • Anamarie /14 let/
  "Zelo mi je bilo všeč, kako smo si lahko sami izmišljali in ustvarili kar je nam všeč, delali z dobrimi stroji in podobno. Rada sem prihajala sem, ker mi je bilo zmeraj zanimivo, splača se prijaviti zato ker je res poučno in ustvarjalno ❤️"
  Anamarie /14 let/
  Modna šola
 • Hana
  "Tečaj je presegel vsa moja pričakovanja. V prijetnem studiu v majhni skupini sem res lahko odnesla veliko znanja in dobila ogromno izkušenj v zelo kratkem času. Z Janjino pomočjo in vodstvom sem s tečajem pridobila samozavest pri svojem ustvarjanju in tako zelo napredovala. Priporočam vsakemu, ki si želi delati v prijetnem vzdušju, pridobiti veliko znanja pri vsaki uri in hkrati dobiti malo več samozavesti pri ustvarjanju."
  Hana
  Priprave na NTF
 • Natalija
  "Res je bilo šest prijetnih ustvarjalnih tednov. Kar pogrešala bom ta naša druženja. Super je, ker smo bile majhna skupinica in si imela dovolj časa, da si se vsaki posebej posvetila. Tvoje znanje in nasveti so neprecenljivi zame kot začetnico, poleg tega pa velika spodbuda za naprej .Hvala ti, želim ti veliko dobrih kreacij in kolekcij še naprej, čim več tako uspešnih tečajev in pa da se spomladi spet vidimo v nadaljevalnem tečaju."
  Natalija
  Ustvarjalnica v Celju
 • Julija
  "To ni bil navaden šiviljski tečaj, ampak prava ustvarjalna delavnica. Kljub temu, da že nekaj let šivam, sem se naučila mnogo novega, predvsem kar se tiče krojenja, prav tako pa tudi drobnih šiviljskih trikov, ki se jih sama ne bi spomnila. Dobila sem mnogo novih idej in znanja kako spremeniti kroj na lastne mere in po svojih idejah, tako da v bodoče ne bom več vedno uporabljala samo kroje iz Burd. Na tečaju sem dobila tudi nov zagon in še večjo željo po šivanju. Prav tako pa je potrebno povedati, da je bilo vzdušje na delavnicah enkratno. V sproščenem duhu ustvarjanja smo stkale prava prijateljstva."
  Julija
  Ustvarjalnica v Celju
 • Tatjana
  "Dekleti neizmerno uživata. Navdušila ju je Urša - je rekla: Janja je zakon!!! Največja potrditev je to, da sta me prosili, če bi se vašega tečaja lahko udeležili tudi naslednje leto. Oba z možem zelo uživava v ustvarjanju, kar se je očitno preneslo na hčeri. Veliko jima da tudi ples. Talent je potrebno razvijati in take delavnice so več kot dobrodošle."
  Tatjana
  mamica udeleženk Poletne modne šole
 • Jan
  "Mislim, da so bili tečaji zelo dobro izpeljani. Zelo mi je bilo všeč da si bila tako sproščena, prijazna in prilagodljiva. Mene si naučila veliko novih stvari, saj sam prej nisem risal. Všeč mi je bilo, da si nam povedala tudi stvari, ki niso bile del tečaja kot to, kako je bilo ko si bila na študijski izmenjavi ter nam pokazala svojo modno kolekcijo in pa da si nam vsakič ponudila čaj."
  Jan
  priprave na NTF
 • Ula
  "Celoten program je odlično zastavljen, saj smo predelali zelo pomembne stvari, za katere verjamem, da nam bodo prišle prav v bodoče. Tudi, če ne bi imela posebej zastavljenega cilja, bi se tečaja udeležila, saj je name res pustil pečat. Skozi lastne kreacije sem se odprla in z velikim veseljem ustvarjala, kar mi daje zagon za vnaprej. Na tečaju mi je bilo všeč tudi zelo sproščeno in umirjeno vzdušje, z glasbo, ki spodbuja kreativnost in našo mentorico Janjo, ki nas je vzpodbujala vedno s skodelico črnega čaja v roki.:) Na koncu lahko rečem, da sem od tečaja odnesla več kot bi od kateregakoli drugega tečaja pričakovala, se naučila novih stvari, si razširila obzorja, dobivala ideje in nove informacije, zato brez oklevanja ta tečaj priporočam prav vsem kreativcem."
  Ula
  priprave na NTF
 • Maša
  »Četrtkova jutra pri Janji je težko opisati. Čas se je zame dobesedno ustavil. Skrbi in težave so ostale izven "mehurčka", ki ga je Janja vedno uspela vzpostaviti okoli mene. Janjin oseben pristop in prepričanje, da se risanja da naučiti, je meni dalo kreativno samozavest in svobodo. Janja, mi je brez pretiravanja, odprla novo paleto moje domišljije, estetike, kreative, svobode.«
  Maša
  na sprejemne izpitu za NTF-ju je dosegla vse točke
 • Eva
  »Moram reči, da sem s sprejemci precej zadovoljna, mislim, da sem res dobro izpeljala vse naloge in sem skozi – predvsem pri slikanju in modni skici – razmišljala o vseh nasvetih ki si jih nam dala, in moram reči, da so bili res v veliko pomoč, tako da ti še enkrat hvala – res imaš super tečaj!«
  Eva
  priprave na NTF
 • Tasja
  »Tečaj risanja in oblikovanja je presegel vsa moja pričakovanja. Potekal je v veselem vzdušju, ob skodelici čaja, tako da sem ustvarjala sproščeno in brez zadržkov. Poleg učenja tehnike risanja, nas je Janja vzpodbujala tudi pri samem razvoju kreativnosti. S svojim bogatim znanjem mi je razširila obzorje na področju tekstilnega oblikovanja in mode nasploh. «
  Tasja
  priprave na NTF

040 136 131

Janja Videc, vodja tečajev janja@artalchemy.si